Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Gymgrossisten, Svensktkosttillskott & Proteinbolaget.

Det finns många produkter som har ett innehåll av något som kroppen redan innehar, men som det går att få en effekt av med ett extra intag av något slag. Ett sådant ämne är kreatin. Det är något som finns naturligt i kroppen och som även finns i livsmedel som rött kött och fisk. Men för att få rejält höjda halter så krävs det att du äter så pass mycket rött kött och fisk att du nog hamnar med matkoma på soffan istället för att åka pigg till gymmet.

Därför har det framtagits kosttillskott som du kan ta för att höja kroppens nivåer på ett enkelt sätt. Det kan vara genom kapslar eller pulver. Kanske ett naturellt eller ett som har smak av godis. Följ förpackningens rekommendation och ta dig över de där trappstegen som träningen ibland sätter som hinder. Det är också ett kosttillskott som fungerar för muskeluppbyggnad och återhämtning.

I vårt test blev drömprodukten Pro Nutrition Creatine och vår utvalda mellanprodukt blev Star Nutrition Ultimate Creatine följt av budgetprodukten Self Omninutrition Real 100% Creatine. Vi har även valt ut en specialare i GAAM Nutrition Candy Series Creatine.

Slutligen har vi även fyra bubblare: Optimum Nutrition Creatine Powder, Core Creatine Pro, Star Nutrition Creatine Monohydrate, 500 g, Core Creatine.

Informationen i den här artikeln ersätter inte professionell medicinsk rådgivning. Tala alltid med läkare om eventuella frågor du har om ett medicinskt tillstånd. Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en vanlig varierad kost.


Drömprodukten: Pro Nutrition Creatine

Drömprodukten: Pro Nutrition Creatine

Högsta möjliga kvalitet och procentsats för en produkt som gör att du får ut det mesta av din träning och återhämtning.


Mellanprodukten: Star Nutrition Ultimate Creatine, 90 caps

Mellanprodukten: Star Nutrition Ultimate Creatine, 90 caps

Med kapslar doserar du lätt och har en hantering som är lätt och smidig, även om du sköter intaget på väg till gymmet.


Budgetprodukten: Self Omninutrition Real 100% Creatine, 500 g

Budgetprodukten: Self Omninutrition Real 100% Creatine, 500 g

Produkt med lågt pris, men som ändå levererar det du önskar inom användningsområdet. Pulver som är snabblösligt med vatten eller sportdryck.


Specialaren: GAAM Nutrition Candy Series Creatine, 500 g, Sour Pops

Specialaren: GAAM Nutrition Candy Series Creatine, 500 g, Sour Pops

Har alla kreatinets fördelar, men med en serie av olika goda smaker som får dig att längta till nästa intag.

Så här genomförde vi testerna för bästa kreatin:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna (se alla tester som vi gått igenom längre ner på sidan).
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Tränabäst.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Pro Nutrition Creatine

Drömprodukten: Pro Nutrition Creatine

En dröm i sig är att utföra samma träning som du brukar men att plötsligt orka mer och få ökad muskeluppbyggnad och återhämtning. Det är en dröm som du kan göra sann genom att börja inta Pro Nutrition Creatine. Inte bara som dröm utan även som listans drömprodukt är det ett kreatin som håller högsta möjliga kvalitet. Med en patenterad tillverkningsprocess skapar tillverkaren ett kreatin som anses vara det renaste kreatin monohydratet som finns tillgängligt på marknaden.

Ämnet i sig finns naturligt i rött kött och fisk, men det krävs sådana mängder för att du ska få i dig tillräckligt före träning att det i sig kommer motverka träningen mer än att hjälpa den. Som kosttillskott är det enkelt att inta och finns antingen som pulver eller som tabletter. Du får alltid en bra effekt, men det brukar märkas mest vid de trappsteg som tränande fastnar på.


Mellanprodukten: Star Nutrition Ultimate Creatine, 90 caps

Mellanprodukten: Star Nutrition Ultimate Creatine, 90 caps

Med kapslar som är lätta att ta och en produkt som är lätt och kompetent hamnar Star Nutrition Ultimate Creatine, 90 caps på listans plats för mellanprodukt. Det är ett kosttillskott som är lätt att dosera och som inte binder vatten i kroppen. Något som annars kan vara ett problem speciellt vid tävlingsmoment. Tillskottet är PH-buffrat och tas snabbt upp av kroppen. Det innebär att du ska ta det så nära träningen som 30 minuter före.

Resultatet som du får med produkten är en explosivitet och styrka som tar dig till nya höjder inom träning, och tävling. Kreatin är naturligt och finns redan i kroppen, samt i livsmedel som rött kött och fisk. På grund av det så är det ingen substans som är farlig eller som är otillåten på något sätt. Följ rekommendationer för bästa resultat.


Budgetprodukten: Self Omninutrition Real 100% Creatine, 500 g

Self Omninutrition Real 100% Creatine har lågt pris, men är ändå en produkt som ger dig vad du önskar. Produkten innehåller kreatin monohydrate, som är den vanligaste formen av kreatin. Öka din muskelstyrka och muskelmassa genom att kunna lägga på mer i vikter, eller köra fler repetitioner eller set. Du kommer orka mer och därmed kommer också kroppen bygga mer styrka och muskelmassa för att du ska klara av nästa träningstillfälle.

Kroppen är mycket smart på det sättet, och det är vad du drar nytta av med detta kosttillskott. Förutom mer ork vid träningstillfället och ökad muskelmassa, och muskelstyrka så får du även en ökad återhämtning. Det innebär att du snabbare kan gå och träna igen. Produkten är ett pulver som du lätt blandar med vatten eller sportdryck. Blanda drycken i förväg och drick innan du åker till gymmet, eller på väg dit.


Specialaren: GAAM Nutrition Candy Series Creatine, 500 g, Sour Pops

Specialaren: GAAM Nutrition Candy Series Creatine, 500 g, Sour Pops

För att sticka ut på listan över ett kreatintillskott så har tillverkaren tänkt till ordentligt och tagit fram GAAM Nutrition Candy Series Creatine, 500g, Sour Pops. Det är ett kreatin som är smaksatt för att ta bort den lite tråkiga smaken av kreatin och till och med smaka så gott att du kommer längta till nästa träningstillfälle. I serien finns det ett flertal olika smaker så det är bara att prova dig fram tills du hittar din speciella favorit.

Inget har lämnats till slumpen vid framtagandet av produkten och trots det nya konceptet är det ändå en produkt som har kreatinets goda effekter som bas. Tillskottet är ett pulver som ska blandas med vatten och som med lätthet smälter. Man bör bara ta tillskottet en gång per dag. Var noga med att följa rekommendationerna som står på den produkt som du väljer.


Våra bubblare

Optimum Nutrition Creatine Powder

Optimum Nutrition Creatine Powder

Optimum Nutrition Creatine Powder hamnar på platsen som bubblare nummer ett för att det är ett mikroniserat kreatin som ökar din prestation rejält vid högintensiv träning. Produkten har hela 99 % rent kreatin monohydrate och i en portion får du 5 gram av ämnet. Det innebär också att det inte finns några utfyllnadsämnen som annars är vanliga inom både mediciner och kosttillskott. Kreatinet tar du innan träning för att få den där extra lilla boosten som gör att du kan träna hårdare. Med hårdare träning kommer ökad kondition och ökad muskelmassa, vilket gör att du snabbare når ditt mål.


Core Creatine Pro

Core Creatine Pro

Med Pro i namnet visar Core Creatine Pro att det är en produkt som är ett kosttillskott med kreatin från några av de kreatinmolekylerna som anses vara de mest tillgängliga. Tillverkaren har funnits på marknaden länge men har nu tagit sin produkt till en ännu högre nivå genom att tillsätta ännu mer citrulline-malat på hela 4 g per portion. Det har även samtidigt tillsats kreatinbisglycinat som är det senaste inom kreatinblandningar. Som om det inte vore nog så finns det nu även tillsatt magnesiumglycinat, eller magnesium, i produkten. 


Star Nutrition Creatine Monohydrate, 500 g

Star Nutrition Creatine Monohydrate, 500 g

Som listans bubblare nummer tre presenteras Star Nutrition Creatine Monohydrate, 500 g. Det är en produkt som innehåller hela 100 % rent mikroniserat kreatin. En mängd som är mycket ovanlig. Som tillskott är kreatin inget farligt eller otillåtet utan ett ämne som finns naturligt i kött och fisk. Det är bara svårt att få i sig nog med kreatin genom att äta dessa livsmedel före träning. Med kreatin får du en ökad muskelstyrka och explosivitet som gynnar uppbyggnaden av både muskelmassa och kondition. Produkten ska därför tas precis före träning.


Core Creatine

Core Creatine

Listans sista bubblare är en högkvalitativ produkt som består av 100 % rent kreatin monohydrat. Ett ämne som gör att du ökar din prestationsförmåga och även underlättar återhämtningsförmågan med produkter som Core Creatine. Det är en av de produkter som det finns dokumenterade resultat på och som du därför kan lita på fungerar. Däremot kan det finnas skillnader som är lättare att upptäcka för dig som nått en nivå som du har svårt att komma över. Det kan gälla viktmässigt på gymmet eller konditionsmässigt på gruppträningen eller löparbanan. Produkten är ett hjälpmedel men träningen måste du ändå utföra för att nå resultat.


Sammanfattning

Ibland kan kroppen behöva ett extra tillskott för att få den där skjutsen som tar träningen, muskelmassan och konditionen till en högre nivå. Genom att använda dig av ämnen som redan finns i kroppen får du en säker och godkänd påverkan som kan ta dig över de där envisa trappstegen som ibland uppstår inom träning. Ta kreatin före träningen eller följ den rekommendation som står på förpackningen. Välj mellan kapslar eller pulver som blandas ut i vatten eller sportdryck. Det finns även kreatin med smak för den som så önskar. Alla är lätta att inta och att förvara.

I vårt test blev drömprodukten Pro Nutrition Creatine och vår utvalda mellanprodukt blev Star Nutrition Ultimate Creatine följt av budgetprodukten Self Omninutrition Real 100% Creatine. Vi har även valt ut en specialare i GAAM Nutrition Candy Series Creatine.

Slutligen har vi även fyra bubblare: Optimum Nutrition Creatine Powder, Core Creatine Pro, Star Nutrition Creatine Monohydrate, 500 g, Core Creatine

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av det bästa kreatinet.

Vad är viktigt att tänka på när man köper kreatin?

Unna dig att välja en produkt med en smak och i en form som gör att du har lättast för att inta den. Välj också en produkt som har ett rekommenderat intag som passar dig.

Vad är ett bra kreatintillskott?

En bra kreatintillskott håller en hög halt av ämnet och har en dosering som är lätt att följa. Det ska även vara en produkt som är lätt att förvara och att inta.

Vad definierar ett dåligt kreatintillskott?

Det är ingen bra produkt om den smakar så illa att det inte går att dricka den, men inte heller om anvisningarna är otydliga. Det är också dåligt om produkten innehåller en mängd onödiga tillsatser som inte tillför produkten något.

Källor
 • https://www.svensktkosttillskott.se/pro-nutrition-creatine
 • https://www.gymgrossisten.com/ultimate-creatine-90-caps/6529-002.html
 • https://www.proteinbolaget.se/self-omninutrition-real-100-creatine-500-g
 • https://www.proteinbolaget.se/gaam-nutrition-candy-series-creatine-500g
 • https://www.svensktkosttillskott.se/optimum-nutrition-creatine-powder
 • https://www.svensktkosttillskott.se/core-creatine-pro
 • https://www.gymgrossisten.com/creatine-monohydrate-500-g/609.html
 • https://www.svensktkosttillskott.se/core-creatine
Tester som vi gått igenom:
 • https://sportporten.se/basta-kreatinet/
 • https://www.bastitest24.se/halsa/kreatin
 • https://www.fitnessfrank.se/kosttillskott/kreatin
 • https://tillskottsbibeln.se/basta-kreatinet/
 • https://testat.nu/kreatin/
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
3 based on 4 votes
Varumärke
Pro Nutrition
Produktnamn
Pro Nutrition Creatine