Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Kjell&Company & Outnorth.

Vill man leva ett långt och hälsosamt liv måste man röra på kroppen. När den detaljen fastställts, börjar dock åsikterna skiljas åt. Vissa lever för att träna. Andra tränar någon gång när de råkar komma ihåg. Och så finns det de som ryser inför själva tanken och sitter med samvetskval och en allt sämre kondis. 

Bästa aktivitetsarmbandet
Drömprodukten: Polar M430
Mellanprodukten: Fitbit Versa 3
Budgetprodukten: Xiaomi Mi Band 4

“Jag tycker inte om det” betyder alltsom oftast: “Inget har fångat mitt intresse än”. Det är moroten som fattas! Därför har aktivitetsarmbandet skapats. Du får påminnelser om din träning och smarta uppgifter om din hälsa. Att se svart på vitt vad du åstadkommit kan ge dig den push du behöver för att fortsätta.

Valet av aktivitetsarmband eller pulsklocka kan kännas lika svårt som valet av träningsform. Det sistnämnda måste du avgöra om själv, men vi guidar dig i det förstnämnda. Läs här om favoritmodellernas olika egenskaper och priskategorier, för att hitta rätt val för just dig.


Drömprodukten: Polar M430

Drömprodukten: Polar M430

Få ett högpresterande aktivitetsarmband med optisk pulsmätningsteknik och fler än 100 olika sportprofiler. Ansluts till mobilappen Polar Flow för smart planering och tidssparande påminnelser.


Mellanprodukten: Fitbit Versa 3

Mellanprodukten: Fitbit Versa 3

Få en personlig rapport på din konditionsstatus – och logga din menscykel om du har en. 6 dagars batteritid och snabbladdningsfunktion kombineras med 20 olika träningslägen för en skräddarsydd upplevelse. 


Budgetprodukten: Xiaomi Mi Band 4 Aktivitetsarmband

Budgetprodukten: Xiaomi Mi Band 4 Aktivitetsarmband

Få tillgång till alla grundfunktionerna från de bästa aktivitetsarmbanden för ett mycket resonligt pris. Med hälsan i fokus kan du ta med dig motivationen runt handleden vart du än går.


Specialaren: Polar Vantage M 

Specialaren: Polar Vantage M

Få stöd för 130 olika sporter och aktiviteter. Polar Vantage M har vattenskydd och batteritid på upp till 120 timmar. Detta är aktivitetsarmbandet för dig som jämt är på språng!

Så här genomförde vi testerna för bästa aktivitetsarmband:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Tränabäst.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Polar M430 

Drömprodukten: Polar M430

Vår största favorit bland aktivitetsarmbanden blev Polar M430. Denna smarta löparklocka från Polar mäter din aktivitet dygnet runt. Bland dess fler än hundra sportprofiler kan du välja den bästa för just ditt träningspass. Aktivitetsarmbandet använder Polars optiska pulsmätningsteknik för att mäta din puls via handleden. En pålitlig och exakt GPS-funktion mäter även de längsta rutter och distanser tack vare sitt GPS-strömsparläge.

Ska du träna hemma? Polar M430 kommer då att använda sig av dina armrörelser för att mäta distans och hastighet. Anslut gärna Polar M430 till din mobil via appen Polar Flow. Här kommer du att få lättläst, komplett information över all din aktivitet och träningsdata. Använd dessa uppgifter för att planera din träning. Gå aldrig mer miste om något under din träning! Smart-notiserna låter dig se dina meddelanden direkt på skärmen. Polar M430 är verkligen ett högpresterande aktivitetsarmband för dig som vill ha det lilla extra – och mer.


Mellanprodukten: Fitbit Versa 3

Mellanprodukten: Fitbit Versa 3

Som mellanprodukt har vi valt Fitbit Versa 3. Batteriet räcker i över 6 dagar och har en snabbladdningsfunktion. Inspirationen för att träna finns alltid inom räckhåll! Den inbyggda GPS:en låter dig lämna mobilen och fokusera på att motionera – vare sig du promenerar, cyklar eller löper. Läs meddelanden från WhatsApp och Gmail direkt på AMOLED-skärmen, och skicka röstsvar eller snabbsvar. När du kommer hem kan du i Fitbit-appen på mobilen läsa om dina pulszoner under passet, samt se en karta med exakta uppgifter om intensitet och distans.

Fitbit Versa 3
Fitbit Versa 3

Aktivitetsarmbandet följer din dagliga rutin och ger dig en personlig konditionsstatus. Där kan du se hur rutinmässig motion tar dig närmare till dina mål, samt ställa in personliga påminnelser. För personer som menstruerar tillåter appen även att logga mens och upptäcka cykelmönster. Fitbit Versa 3 låter dig välja mellan 20 olika träningslägen, så att du kan sätta resonliga mål och verkligen uppfylla dem. 

Fitbit Versa 3

Budgetprodukten: Xiaomi Mi Band 4 Aktivitetsarmband

Budgetprodukten: Xiaomi Mi Band 4 Aktivitetsarmband

Det bästa aktivitetsarmbandet för dig som har en tightare budget är Xiaomi Mi Band 4 Aktivitetsarmband. Den mäter både puls och kaloriförbrukning, samt berättar om steg, distans, sömn och till och med väderprognosen. Skärmen är en AMOLED touch-display med upp till 400 nits ljusstyrka, vilket gör uppgifterna klart synliga även i starkt solljus. Glömmer du ofta var du lämnat dina prylar?

Du kan “ringa” ditt Xiaomi Mi Band 4 Aktivitetsarmband från mobilen för att via ljudet hitta var du lagt den. När du sedan tar med den på träningsrundan kan du på skärmen läsa sms, få notiser om telefonsamtal och styra musiken. Håll ett öga på din sömnkvalitet med träningsarmbandets sömnmätare. Detta kan ge dig en bra idé över vad du behöver ändra i din rutin för att må bättre varje dag som går. Xiaomi Mi Band 4 Aktivitetsarmband låter dig sätta din hälsa i fokus för ett resonligt pris.


Specialaren: Polar Vantage M

Specialaren: Polar Vantage M

Vi har valt ut Polar Vantage M som Specialare. Det handlar om ett allround-armband för dig som ständigt vill prestera mera. Använd den gärna för multisport och löpning, medan du hämtar hem alla uppgifter om träning och kondis till din mobil. Vi uppskattade särskilt att denna specialare har stöd för över 130 olika sporter. Verkligen ett prima val för dig som gillar lite av varje!

Vill du använda vattnet som motståndskraft till din motion? Hoppa i poolen bara. Polar Vantage M har vattenskydd, och kan mäta simtag och simstil, tempo, puls och sträcka. Batteriet räcker i upp till 120 timmar. Detta träningsarmband kommer att mäta din aktivitet dygnet runt, och använda dessa uppgifter för att föreslå skräddarsydda aktivitetsmål. Du får även en bra överblick över din kaloriförbrukning och sömn. Detta hjälper dig justera ditt liv ett steg i taget för att maxa din potential och må bättre än någonsin förr.


Våra bubblare

Garmin Fenix 6 Pro GPS-klocka med pulsmätning Svart

Garmin Fenix 6 Pro GPS-klocka med pulsmätning Svart

Garmin Fenix 6 Pro GPS-klocka med pulsmätning fick inta hedersplatsen som vår första bubblare. I detta aktivitetsarmband får du tillgång till GPS, pulsmätare, pulsoximetri, uppgifter om rutt och tempo, samt kontroll över din musik. Enheten är robust utformad för att tåla även de tuffaste träningspassen. Håll koll på ditt tempo med Garmins unika PacePro-funktion, som ger dig lutningsanpassad vägledning. Gillar du skidåkning? Du får i denna bubblare även tillgång till förinlästa kartor för över 2000 skidorter hela världen över. Träningsarmbandets strömhanteringslägen är anpassningsbara. Detta innebär att du kan maxa batteritiden genom att skräddarsy de olika inställningarna till just ditt träningspass.


Polar A370

Polar A370

Bubblare 2 i vår lista blev Polars sportiga träningsarmband A370. En komplett överblick av hur dina dagliga beslut påverkar din hälsa kan vara precis det du behöver för att börja agera. För ett hälsosamt liv räknas varje liten detalj, och A370 låter dig se detta i svart på vitt. Du får även ett individuellt aktivitetsmål varje dag, som hjälper dig maxa din potential och nå dina fitnessmål snabbare. Kombinationen av aktivitetsmätning och kontinuerlig pulsmätning ger dig en exakt mätning av din kaloriförbrukning. Maximal batteritid är 96 timmar. Anpassa träningen vidare genom att välja din favorit bland Polars 100 olika sportprofiler. 

Polar A370

Suunto 9 G1 Baro Lime

Suunto 9 G1 Baro Lime

Suunto 9 G1 Baro Lime har valts ut som tredje bubblare. För att armbandet ska fungera precis så länge som du behöver, kan du välja mellan tre förinställda batterilägen. Dessa ger dig en registreringstid på mellan 25 och 120 timmar när GPS-funktionen är påslagen. Utan denna funktion räcker batteriet i 336 timmar. Brukar du glömma att ladda dina prylar? Suunto 9 G1 Baro Lime motverkar detta genom intelligenta påminnelser baserade på din aktivitetshistorik. Håll kontakten när det behövs genom att ansluta träningsarmbandet till din mobil. Följ dina trender för dagliga aktiviteter och sömn, och dela dessa med andra via Suunto-appen.

Suunto 9 G1 Baro Lime

Samsung Galaxy Fit Aktivitetsarmband Svart

Samsung Galaxy Fit Aktivitetsarmband Svart

Sist men inte minst kommer vår bubblare 4: Samsung Galaxy Fit Aktivitetsarmband. Dess PMOLED touch-display syns tydligt även i stark sol. Det är kompatibelt med både iOS och Android, och ansluter sig till din mobil via Bluetooth för att synka informationen. Tappar du bort armbandet kan du enkelt “ringa” det på mobilen, och hitta det via ljudet. Vid normal aktivitetsnivå kan batteriet hålla i upp till 7 dagar. Använd detta smarta aktivitetsarmband för att kolla väderleksprognosen, mäta din kaloriförbrukning och puls, samt få en helhetsbild över dina olika träningspass. Sätt smarta fitnessmål, och bli påmind om när du uppfyller dem! 


Sammanfattning

Vare sig du brinner för träning, har svårt för att börja eller befinner dig någonstans däremellan, finns det ett träningsarmband för dig. Det gäller dock att hitta det som uppfyller dina förväntningar. Ska du precis komma igång med en träningsrutin? Då kanske det räcker med ett budgetval med grundfunktionerna. Om du däremot redan är van vid att träna hårt och har hållit på i många år, har du säkert specifika önskemål angående specialfunktioner. Syna varje modell noggrant i sömmarna, så att du lägger dina pengar på en produkt som verkligen kommer att hjälpa dig ta din träning till nästa nivå.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av det bästa aktivitetsarmbandet.

Vad bör jag tänka på när jag köper ett aktivitetsarmband?

Valet av aktivitetsarmband är viktigare än du kanske tror. Tänk efter vilka funktioner du önskar dig, vilka du helst vill undvara, och hur mycket du är villig att betala. Armbandet kommer att bli din följeslagare och hjälpreda under alla kommande träningspass. Därför gäller det att skaffa en upplevelse som du är nöjd med: användarvänlig, intuitiv och mångsidig. 

Vad är ett bra aktivitetsarmband?

Du får en komplett överblick av dina dagliga rutiner. Detta hjälper dig att fatta bättre beslut, som i sin tur leder till ett friskare – och gladare! – liv.

Vad är ett dåligt aktivitetsarmband?

Batteritiden är en viktig detalj att uppmärksamma innan du slår till. Observera att GPS-funktionen är väldigt energikrävande när den är påslagen. Köp därför inte ett aktivitetsarmband bara för att det lovar hundratals timmar batteritid i viloläge. Kika hellre på hur länge det räcker när alla funktioner används.

Källor
  • https://www.outnorth.se/polar/m430 
  • https://www.outnorth.se/fitbit/versa-3#Black 
  • https://www.kjell.com/se/produkter/hem-kontor-fritid/kropp-halsa/pulsklockor/xiaomi-mi-band-4-aktivitetsarmband-p99817 
  • https://www.outnorth.se/polar/vantage-m 
  • https://www.outnorth.se/garmin/fenix-6-pro 
  • https://www.outnorth.se/polar/a370 
  • https://www.outnorth.se/suunto/suunto-9-g1-baro-lime#BlackLime 
  • https://www.kjell.com/se/produkter/mobilt/smartwatch/samsung-galaxy-fit-e-aktivitetsarmband-svart-p99753 
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 3 votes
Varumärke
Pola
Produktnamn
M430