Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Fitnessguru & Gymgrossisten.

Många tycker om att ta väl hand om sig själva, både när det gäller mat såväl som träning. Att röra på sig och att äta bra mat är viktigt för vår hälsa, men kan man göra någonting mer? För de allra flesta så fungerar det att få i sig vad man behöver enbart genom kosten, men med hjälp av kosttillskott kan man få i sig mer av det som man lider brist på. Det kan handla om järnbrist, magnesiumbrist och så vidare. Kosttillskott är tänkta att komplettera den vanliga kosten vi får i oss dagligen.

Bästa kosttillskott
Drömprodukten: Heat Pack
Mellanprodukten: One Omega3
Budgetprodukten: BCAA 1100, 60 caps

Idag kan man ta kosttillskott på flera olika sätt; kapslar, proteinpulver, flytande, tabletter, ampuller med vätska, droppflaskor och så vidare. Tillverkarna av kosttillskott har verkligen satsat på att göra det enkelt att ta kosttillskotten genom att tillverka flera olika beredningsformer. Detta för att alla ska kunna få i sig de vitaminer och mineraler som de behöver, även barnen. Till dessa finns det tuggtabletter med god smak, så att de lättare ska få i sig dem. 

I vårt test blev drömprodukten Heat Pack och vår utvalda mellanprodukt blev One Omega3 följt av budgetprodukten BCAA 1100, 60 caps. Vi har även valt ut en specialare i 12 x Goodlife Deluxe, 60 g.

Slutligen har vi även fyra bubblare: One Whey Isolate, C4, One Sleep och Ultimate Omega-3, 80%, 90 caps.


Drömprodukten: Heat Pack

Drömprodukten: Heat Pack

Med hjälp av denna tablett kan du enkelt bli av med dina sista kilon. Maximerar fettförbränningen och minskar ditt sötsug. 


Mellanprodukten: One Omega3

Mellanprodukten: One Omega3

En ren fiskolja som bidrar till normal funktion för både hjärta, hjärna och syn. Hjälper till att sänka kolesterolnivåer i blodet. 


Budgetprodukten: Star Nutrition BCAA 1100, 60 caps

Budgetprodukten: Star Nutrition BCAA 1100, 60 caps

Tablett i kapselform med högdoserad BCAA i. Används med fördel i samband med din träning för bästa effekt. 


Specialaren: 12 x Goodlife Deluxe, 60 g

Specialaren: 12 x Goodlife Deluxe, 60 g

Lyxig och smaskig proteinbar. Finns i flera olika goda smaker att välja mellan. Högt proteininnehåll och lågt innehåll av socker. 

Så här genomförde vi testerna för bästa proteinbars:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna (se alla tester som vi gått igenom längre ner på sidan).
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Tränabäst.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Heat Pack

Drömprodukten: Heat Pack

Med hjälp av denna drömprodukt kan du få hjälp med att bli av med de där envisa kilona. Det kan vara svårt att gå ned i vikt, särskilt om det handlar om de allra sista kilona. Heat Pack tar du på morgonen och till lunchen och sedan en gång till vid dagens sista måltid. Den här tabletten minskar sötsuget och håller kroppens ämnesomsättning igång under hela dygnet.

 

Drömprodukten: Heat Pack

Fettförbränningen hålls igång under dygnets alla timmar med Heat Pack med tanke på att det finns två produkter, en för dagen och en för natten. Tabletten för dagtid innehåller en stor mängd koffein, varför den inte är tillåten för barn eller gravida. Innehållet i Heat Pack är glutenfritt och passar därmed för glutenintoleranta. Tabletterna räcker för 50 stycken portioner. Det har aldrig varit lättare att gå ned i vikt än med dessa tabletter från Heat Pack. 

Drömprodukten: Heat Pack

Mellanprodukten: One Omega3

Mellanprodukten: One Omega3

Omega-3, eller fiskolja som det också heter, bidrar till en normal funktion både hos hjärta, hjärna och för vår syn. Med denna fiskolja från One omega-3 behöver du inget annat tillskott av fiskolja. Det kan vara svårt att få i sig rätt mängd med just omega bara från den mat vi äter. Även om du är en person som tycker om att äta fisk, så kan det ändå vara knepigt att komma upp i sådana mängder på en vecka som vår kropp behöver. 

Mellanprodukten: One Omega3

Med hjälp av dessa tabletter från One omega-3 kan du vara säker på att du får i dig rätt mängd av fiskolja. Fiskoljan bidrar även till att kolesterolhalten i blodet hålls stabil och jämn, bara det är ju positivt eller hur? Du tar 1-2 tabletter om dagen, tillsammans med mat eller inte. Den rekommenderade dagsdosen bör du inte överskrida. 

Mellanprodukten: One Omega3

Budgetprodukten: BCAA 1100, 60 caps

Budgetprodukten: Severing BC 7035 Power Snowlight 2li

De här kapslarna fyllda med BCAA innehåller allt det protein du behöver inför ett träningspass. Ta 1-3 kapslar om dagen, gärna i samband med din träning de dagar den utförs. Varje dag kommer du då att få i dig mellan 2200-6600 mg aminosyror. Dessa fungerar som små byggstenar, som tillsammans utgör näringsämnet protein. 

Protein är viktigt för oss alla, men kanske ännu mer viktigt för den som tränar mycket och vill bygga muskler. Proteinet bidrar till att både öka på dina muskler samt att behålla dem. Kapslarna är lätta att svälja och en burk med dessa räcker i ungefär 10-30 dagar. Det beror på hur många kapslar man äter varje dag. Kanske det kan räcka att äta 3 stycken de dagar du utför din träning?


Specialaren: 12 x Goodlife Deluxe, 60 g

Specialaren: 12 x Goodlife Deluxe, 60 g

Här får du ett 12-pack med goda bars, fyllda med nyttigt protein att stärka upp med antingen inför eller efter utförd träning. Deras låga innehåll av socker och höga proteininnehåll gör dem perfekta att avnjuta efter ett hårt pass. Kanske du behöver något snabbt att få i dig innan kvällens middag är klar där hemma? Då kan en Goodlife Deluxe-bar passa alldeles utmärkt. Du får i dig nyttiga saker som kroppen behöver. 

Du kan välja mellan två olika goda smaker på denna proteinbar, antingen väljer du den med vit choklad eller den med vanlig mjölkchoklad. Den är härligt krämig och mjuk i sin konsistens och smakar nästan så gott som en vanlig chokladkaka. Nötterna och karamellsåsen gör att den näst intill smälter på tungan. Det är nötter i båda, så tänk på det ifall det finns eventuella allergier. 


Våra bubblare

One Whey® Isolate

One Whey® Isolate

Bubblare nummer ett på listan är ett proteinpulver gjort på grass-fed protein. Med det menas att proteinet kommer från fritt betande kor, utan några som helst tillsatser från vare sig antibiotika eller andra hälsofarliga ämnen. Använd detta vassleprotein till frukost, efter träning eller varför inte som ett gott och hälsosamt mellanmål? Pulvret innehåller inget fett, kolhydrater, gluten eller laktos, så att även du som laktos- eller glutenintolerant ska kunna använda det i din dagliga kost. Blanda ut pulvret med ett par deciliter mer vatten om du föredrar en mindre söt och fyllig konsistens på din proteindrink. Finns även i flera smaker.

One Whey® Isolate
One Whey® Isolate

C4

C4

C4 är ett kosttillskott i form av ett pulver som används framförallt under träning och för att du ska kunna öka på i din träning. Preparatet innehåller många olika tillskott i form av både vitaminer och mineraler, allt för att du ska kunna prestera på topp under din träning. Finns i många olika fruktigt goda smaker, det finns en smak för alla. C4 innehåller allt du behöver för att maximera din uthållighet, bland annat koffein som ska bidra till ökad koncentration och fokus. Den innehåller också kreatin som ska öka den fysiska prestationen när du anstränger dig under högintensiv träningsform. 


One Sleep

One Sleep

Kosttillskottet One Sleep fungerar bra för din sömn, för att du ska få maximalt med återhämtning och en god natts vila. Kapslarna är väldigt lätta att svälja och de hjälper till att minska eventuell stress du har som inte vill ge med sig på annat sätt. Kapslarna innehåller körsbärsstamextrakt som vetenskapligt bevisat hjälper dig att sova bättre under natten.

One Sleep

Sömnkvaliteten ökar markant med användning av detta kosttillskott från One Sleep. Magnesium finner du också i kapseln, som även det hjälper till att bidra till en bättre sömn. Magnesium är också väldigt effektivt mot ångesttillstånd samt depressioner vid lindrigare tillstånd. 


Ultimate Omega-3, 80%, 90 caps

Ultimate Omega-3, 80%, 90 caps

Det här är ett koncentrerat tillskott av omega-3, alltså fiskolja, från märket Star Nutrition. Omega 3 är bra för vårt hjärta samt vår hjärna. De innehåller hög halt av både EPA samt DHA och du bör inta 2-3 sådana här kapslar per dag för att komma upp i rätt dos av omega-3. Denna produkt fungerar utmärkt för dem som har svårigheter med att svälja tabletter i vanliga fall. Dels på grund av att de är glatta i materialet men även för att de är förpackade i betydligt mindre kapslar än traditionella omega-3 kapslar. 


Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan man säga att kosttillskott i flera olika former är bra för oss, så länge vi inte enbart lever på dessa utan även äter en väl anpassad kost samtidigt. Att leva rätt och röra på sig är viktigt för hela vår kropp och knopp. Tillskott av vissa vitaminer, oljor och mineraler kan vara essentiellt för oss om vi inte klarar av att få i oss dem genom maten. Omega-3 kan vara en sådan. Det är få människor som äter så pass mycket fisk att de inte behöver äta något tillskott av fiskolja och de som aldrig äter fisk behöver det definitivt. 

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av det bästa kosttillskottet.

Vad är viktigt att tänka på när man köper ett kosttillskott?

Vet du med dig att du aldrig äter fisk så är omega-3 ett absolut måste när det kommer till kosttillskott. Sedan kan det alltid vara bra att kolla upp hos en läkare vad man lider brist på innan man köper kosttillskott. 

Vad är ett bra kosttillskott?

Ett kosttillskott som gör vad det lovar, det är också ett bra kosttillskott. Om du väljer ett kosttillskott för träning som ska öka din prestation och ork, så ska du också få mer ork av det. 

Vad är ett dåligt kosttillskott?

Ett kosttillskott som inte visar på dina blodprover att du har fått en ökning av det kanske inte heller är någonting att ha. Ibland kan man få testa flera olika märken innan man hittar rätt. 

Källor
 • https://www.fitnessguru.com/sv/heat-pack-v2
 • https://www.fitnessguru.com/sv/one-omega3
 • https://www.gymgrossisten.com/bcaa-1100-60-caps/6579-03.html
 • https://www.gymgrossisten.com/12-x-goodlife-deluxe-60-g/SETGDLUX.html
 • https://www.fitnessguru.com/sv/one-whey-isolate
 • https://www.gymgrossisten.com/c4/9995-016R.html
 • https://www.fitnessguru.com/sv/one-sleep
 • https://www.gymgrossisten.com/ultimate-omega-3-80-90-caps/66556.html
Tester som vi gått igenom
 • https://friluftsdrömmar.se/basta-kosttillskottet/
 • https://privatetrainingonline.se/kosttillskott-basta-traning/
 • https://www.xn--bst-i-test-q5a.se/kosttillskott
 • https://www.bigheart.se/basta-kosttillskottet/
 • https://www.styrkelabbet.se/kosttillskott/
 • https://gainhacker.com/sv/kosttillskott/
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
3 based on 4 votes
Varumärke
Fitnessguru
Produktnamn
Heat Pack