Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Outnorth & Kjell & Company.

Träning är bra och gör att kroppen orkar mer och blir tåligare. En promenad, löpning eller liknande kan också göra att den mentala hälsan förbättras och att det totala välbefinnandet får en rejäl boost. Men för de som vill ta sin träning till en högre nivå så kan det vara svårt att själv ha full kontroll över passen och var kondition och puls ligger. Då finns det pulsklockor och aktivitetsklockor att ta till hjälp.

Bästa pulsklockan
Drömprodukten: Garmin Forerunner 945
Mellanprodukten: Polar Ignite Black/Copper M/L
Budgetprodukten: Denver SW-161 Smartklocka

Pulsklockan är en produkt som på senare år blivit så utvecklad att det nästan inte finns något som inte går att mäta och presentera gällande din rörelse och kroppens respons på det. Du kan med hjälp av en dyrare produkt få veta hur din puls är och också hur din fettförbränning och sömn ser ut. Men även med den enklaste budgetvarianten går det att få fram tillräckligt mycket information för att ta träningen ett snäpp högre.

I vårt test blev drömprodukten Garmin Forerunner 945 och vår utvalda mellanprodukt blev Polar Ignite Black/Copper M/L följt av budgetprodukten Denver SW-161 Smartklocka med pulsmätning Grå. Vi har även valt ut en specialare i Polar M430.

Slutligen har vi även fyra bubblare: Garmin Fenix 6 Pro, Garmin Forerunner 245 Music, Garmin Fenix 5 Plus & Amazfit GTS Smartklocka med always-on-display.


Drömprodukten: Garmin Forerunner 945

Drömprodukten: Garmin Forerunner 945

Långa listor med bra funktioner och finesser som sticker ut och gör det till en dröm för alla löpare och triathleter.


Mellanprodukten: Polar Ignite Black/Copper M/L

Mellanprodukten: Polar Ignite Black/Copper M/L

Pulsklockan med alla grundfunktioner samt en hel del utstickare som andningsövningar, 100 träningsprofiler och ett fullkomligt vattentätt skal.


Budgetprodukten: Denver SW-161 Smartklocka med pulsmätning Grå

Budgetprodukten: Denver SW-161 Smartklocka med pulsmätning Grå

En pulsklocka som visar att det inte behöver snålas med funktioner och finesser bara för att priset är mycket lågt.


Specialaren: Polar M430

Specialaren: Polar M430

Det är inte frågan om vad denna pulsklocka kan göra, utan frågan är snarare vad den inte kan göra. Pulsklockan som har allt.

Så här genomförde vi testerna för bästa pulsklockan:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna (se alla tester som vi gått igenom längre ner på sidan).
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Tränabäst.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Garmin Forerunner 945

Drömprodukten: Garmin Forerunner 945

Som en dröm seglar Garmin Forerunner 945 in på listan med sin skönhet och stora kapacitet. Det är en pulsklocka som utvecklats med behoven hos löpare och triathleter i sitt fokus. Här får du en pulsmätning vid handleden och avancerade fysiologiska mätningar som exempelvis hur din träningsbelastning är. Med en inbyggd GPS tar den dig dit du vill, och mäter samtidigt din löprunda med exakthet.

Spela din favoritmusik under rundan och lyssna enkelt med ett par trådlösa hörlurar. Du kan ladda ner inte mindre än 1000 låtar och lagra direkt i klockan. Det går till och med att betala från handleden med denna drömlika pulsklocka. Batteritiden i smartwatch-läge är på upp till två veckor, men använder du dig av GPS-läge så får du räkna med upp till 10 timmar. Pulsklockan har finesser och funktioner som skulle räcka till att fylla hela vår lista. En dröm, helt enkelt.


Mellanprodukten: Polar Ignite Black/Copper M/L

Mellanprodukten: Polar Ignite Black/Copper M/L

Polar Ignite Black/Copper är en pulsklocka som förutom sina grundfunktioner även är vattentät hamnar självklart som listans mellanprodukt. Här får du en pekskärm i färg och med ett gränssnitt som endast består av en knapp för enklaste möjliga användning. Den inbyggda GPS:en mäter lätt din hastighet, distans, höjd och rutt och sammanställer det till statistik som är lätt att avläsa. Du får även en daglig aktivitetsmätning för steg och kalorier, som gör att du har full kontroll över dina dagar och hur din kropp påverkas.

Mellanprodukten: Polar Ignite Black/Copper M/L

Med träningsguiden FitSpark erbjuds du färdiga träningspass, som du själv väljer bland för att hitta det som du är sugen på och som passar dig. Pulsklockan kan du använda vid träning men också hela dygnet, för att få den totala bilden av ditt dygn och hur många steg du tar med mera. Här finns också 100 olika träningsprofiler, andningsövning, konditionstest med mera.

Mellanprodukten: Polar Ignite Black/Copper M/L

Budgetprodukten: Denver SW-161 Smartklocka med pulsmätning Grå

Budgetprodukten: Denver SW-161 Smartklocka med pulsmätning Grå

Så billig och ändå så bra, är en bra beskrivning av Denver SW-161 Smartklocka med pulsmätning Grå. Här får du alla funktioner hos en pulsklocka som du önskar dig i grunden. Pulsmätning vid handleden för ett säkert resultat gör att du vet var du är i konditionen och även kan följa en perfekt intervallträning eller liknande. Du får också full kontroll över antal steg, distans och andra funktioner, som hur du sover.

Budgetprodukten: Denver SW-161 Smartklocka med pulsmätning Grå

Vill du veta hur många kalorier du bränner så går även det med hjälp av pulsklockan. En 1,3-tums touchskärm ger dig all den information du behöver. Här kan du dessutom få notiser från din mobiltelefon och få veta när någon ringer och vem det är. Pulsklockan är vädertålig och kan vara din träningskompis även vid andra sporter som cykling och vandring. En riktig allround-klocka som ger dig en fullständig bild av din träning. 


Specialaren: Polar M430

Specialaren: Polar M430

Det krävs en hel del för att bli specialare bland konkurrenter som verkar ha allt. Men här visar Polar M430 med styrka och självsäkerhet hur det går till! Du får alla grundfunktioner som pulsmätning, GPS och möjlighet att spela musik. Det är dock bara början på den digra listan över allt som du kan få ut av denna multifunktionella pulsklocka till ett förvånansvärt lågt pris. Är du en högpresterande löpare så är detta pulsklockan för dig.

Med tillverkarens egenutvecklade optiska pulsmätningsteknologi får du en exakt och enkel mätning av din puls. GPS mäter inte enbart var du är och hur lång din runda är, utan även din hastighet och rutt. Blir du av med GPS-signalen eller tränar på löpband så kan ändå klockan mäta ditt tempo och din distans med hjälp av dina armrörelser. Du kan lätt synkronisera pulsklockan med din telefon och låta klockan följa dig dygnet runt.


Våra bubblare

Garmin Fenix 6 Pro

Garmin Fenix 6 Pro

Listans bubblare nummer ett heter Garmin Fenix 6 Pro och är en sportklocka med mycket hög klass. Här får du GPS och kartor som visar vilken väg du tar. Pulsmätning vid handleden, vägledning gällande ditt tempo och en hel del mer finesser och funktioner. Du kan även själv lägga till kartor, musik, intelligent tempoplanering och mycket annat för att göra din produkt skräddarsydd för dig och dina behov. I pulsklockan finns även redan inlagda kartor och skidkartor över mer än 2000 skidorter över hela världen. 


Garmin Forerunner 245 Music

Garmin Forerunner 245 Music

Med bubblare nummer två, Garmin Forerunner 245 Music, kan du fokusera på löpningen och låta pulsklockan välja din favoritmusik efter rytmen som du rör dig på. Här får du även mätningar av din prestation, löpform, träningshistorik och dina mål i en statistisk sammansättning. Du får besked på ifall du tränar för mycket eller för lite, och även avancerad löpdynamik gällande balans för markkontakttid och steglängd. Med pulsklockan får du tillgång till träningsprogram som är anpassningsbara för dig, och som innehåller råd från experttränare. Du kan också variera dig med andra aktiviteter som cykling, trappmaskin med mera.


Garmin Fenix 5 Plus

Garmin Fenix 5 Plus

Vill du lyssna på Spotify via din pulsklocka så har du valt rätt med Garmin Fenix 5 Plus. Men här finns också en hel rad av högpresterande sportfunktioner och finesser som hjälper dig vid träning och till vardags. Du kan till och med betala utan plånbok och navigera via kartor med pulsklockan på din arm. Här är pulsklockan som du också vågar ge dig ut på lite tuffare äventyr med. Materialet är rostfritt stål, titan och diamantliknande kol. Displayen med LED-belysning gör också att du ser även i starkt solljus.


Amazfit GTS Smartklocka med always-on-display

Amazfit GTS Smartklocka med always-on-display

Listans sista bubblare är Amazfit GTS Smartklocka med always-on-display, en pulsklocka med stor HD-display som har utbytbara urtavlor och widgets. Den inbyggda GPS:en är mycket strömsnål och kan vara påslagen i 25 timmar innan laddning måste ske. Det finns även pulsmätare och sensorer som gör att du kan optimera din träning och även ha full kontroll över hur din kropp mår och svarar på träningen. Du kan välja mellan widgetar från hela 17 olika funktioner som puls, väder och antal steg. Det gör att du kan skräddarsy din pulsklocka precis som du vill.


Sammanfattning

Billiga pulsklockor eller dyrare alternativ finns i en blandning med olika funktioner och design. Vissa grundfunktioner finns hos alla klockor men sedan skiljer det sig en hel del mellan klockornas ytterligare finesser och tillbehör. Med hjälp av pulsmätare och GPS går det att få ut mycket information som inte bara gäller under träningstillfället. Därför är det också många som använder sig av pulsklockor under hela dygnet, även vid sömn, för att spela musik och för betalningar. Vid sidan om alla goda funktioner finns det också olika slags material och design som får klockorna att variera sinsemellan.

I vårt test blev drömprodukten Garmin Forerunner 945 och vår utvalda mellanprodukt blev Polar Ignite Black/Copper M/L följt av budgetprodukten Denver SW-161 Smartklocka med pulsmätning Grå. Vi har även valt ut en specialare i Polar M430.

Slutligen har vi även fyra bubblare: Garmin Fenix 6 Pro, Garmin Forerunner 245 Music, Garmin Fenix 5 Plus & Amazfit GTS Smartklocka med always-on-display.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av det bästa pulsklockan.

Vad är viktigt att tänka på när man köper en pulsklocka?

Det kan vara lätt att falla för många funktioner och finesser, men välj en produkt som har det som du känner att du vill ha i en pulsklocka. På det viset är det lättare att pulsklockan blir använd och att du inte betalar ett onödigt högt pris.

Vad är en bra pulsklocka?

En bra pulsklocka mäter din puls enkelt och är också enkel att använda och att avläsa. Den ska tåla att vara ute i väder och vind, samt vara så pass tålig att den klarar av ett fall eller två.

Vad är en dålig pulsklocka?

Det som du kommer se som en dålig pulsklocka är en som inte klarar av en regnskur eller att du svettas. Kan du inte komma in i menyerna eller förstå statistiken så är det också en dålig klocka.

Källor
 • https://www.outnorth.se/garmin/forerunner-945
 • https://www.outdoorexperten.se/p-66496-polar-ignite-blackcopper-ml.aspx
 • https://www.kjell.com/se/produkter/mobilt/smartwatch/denver-sw-161-smartklocka-med-pulsmatning-gra-p89192
 • https://www.outnorth.se/polar/m430
 • https://www.outnorth.se/garmin/fenix-6-pro
 • https://www.outnorth.se/garmin/forerunner-245-music
 • https://www.outnorth.se/garmin/fenix-5-plus
 • https://www.kjell.com/se/produkter/mobilt/aktivitetsarmband/traningsklockor/amazfit-gts-smartklocka-med-always-on-display-svart-p90409
Tester som vi gått igenom:
 • https://xn--friluftsdrmmar-4pb.se/basta-pulsklockan/
 • https://www.sportamore.com/se/article/stort-test-vara-basta-pulsklockor-i-alla-prisklasser
 • https://inspekto.se/pulsklocka/
 • https://www.produktexperter.se/pulsklocka/
 • https://konsumentmagasinet.se/traningsklocka-test/
 • https://testat.nu/pulsklocka/
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 1 votes
Varumärke
Garmin
Produktnamn
Forerunner 945