Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar från Gymgrossisten, Åhléns, Ellos & Outnorth.

Om det är någonting som stör rejält under träning, så är det när bysten rör sig. En riktigt bra sport-bh ska klara av att hålla brösten på plats under hela träningspasset, utan att man behöver gå och rätta till dem under tidens gång. Att få rätt stöd och komfort till sin byst är viktigt. En sport-bh behöver hålla hög kvalitet och innehålla både stretch och mesh för att vara så komfortabel som möjligt. Perfekt när du antingen tränar på gymmet eller under din yoga.

Det finns en mängd olika varianter och modeller av sport-bh:ar på marknaden idag. Korsade axelband, breda axelband för den tunga bysten och modeller som innehåller material som låter kroppen andas. Till träningsnarkomanen rekommenderas en högpresterande sport-bh som klarar av alla de påfrestningar som träningen i fråga ger. Den bör ge maximalt med stöd så att bysten stannar på plats under all slags träning, såsom intervaller, löpning eller roddträning.

I vårt test blev drömprodukten Stay In Place High Support Sports Bra G och vår utvalda mellanprodukt blev Shock Absorber Ultimate Fly Bra följt av budgetprodukten Drop of Mindfulness Trinity sports bra. Vi har även valt ut en specialare i Kari Traa Ness.

Slutligen har vi även fyra bubblare: Calvin Klein Underwear Bh-topp Bralette Modern Cotton, Röhnisch Peri Sport Top, baltic green, Under Armour Women’s Armour Mid Crossback Sports Bra & Shock Absorber Sport-bh Shaped Push up.


Drömprodukten: Stay In Place High Support Sports Bra G

Drömprodukten: Stay In Place High Support Sports Bra G

Den här bekväma och high support bh:n från Stay in place gör vad den lovar. Med kraftfullt stöd och skön komfort passar den utmärkt för löpturen. 


Mellanprodukten: Shock Absorber Ultimate Fly Bra

Mellanprodukten: Shock Absorber Ultimate Fly Bra

Med sin brottarrygg ger denna sport-bh ultimat med stöd. Den är tillverkad med formade kupor för bästa support. 


Budgetprodukten: Drop of Mindfulness Trinity sports bra

Budgetprodukten: Drop of Mindfulness Trinity sports bra

Denna sport-bh har smala axelband. Den är mer av en sporttopp än bh och är tillverkad utan sömmar. 


Specialaren: Kari Traa Ness

Specialaren: Kari Traa Ness

Denna sport bh ger ett medelstöd och har kupor som går att ta ur om man vill. Den är dessutom tillverkad i ett material som leder bort fukt. 

Så här genomförde vi testerna för bästa sport bh:

1.      Kartläggning av produkter på den svenska marknaden
2.      Genomgång av genomförda tester de senaste 24 månaderna
3.      Sammanställning och utvärdering av informationen
 
Tränabäst.se är en sida som finansieras genom att länka till olika e-handlare. Alla tester görs dock helt fristående från dessa företag och tillverkarna av produkterna. Innehållet avgörs av de enskilda personer som analyserar kartläggningarna och testerna.


Vi rekommenderar

Drömprodukten: Stay In Place High Support Sports Bra G

Drömprodukten: Stay In Place High Support Sports Bra G

Att hitta riktigt snygga och samtidigt bekväma träningskläder, som även är funktionella och ger rätt stöd, kan ibland vara riktigt svårt. Men med High Support Sports Bra G sport-bh från Stay in place kommer du garanterat klara hela träningspasset utan att behöva vare sig rätta till bysten eller känna dig fuktig av svett. För att denna sport-bh ska hålla sig fin så länge som möjligt så rekommenderas det att inte använda sköljmedel vid tvätt, samt att tvätta den i en påse. 

Drömprodukten: Stay In Place High Support Sports Bra G

Denna high support sport-bh håller hög standard och ger kraftfull support vid träning av det mer intensiva slaget. Kuporna är formpressade för extra stöd, men utan att för den sakens skull addera någon extra volym till bysten. Med justerbara axelband och möjlighet till racerback-knäppning för extra support, är detta en riktig fullpoängare bland sportbehåar. 


Mellanprodukten: Shock Absorber Ultimate Fly Bra

Mellanprodukten: Shock Absorber Ultimate Fly Bra

För maximal support har denna sport-bh brottarrygg och breda, reglerbara och vadderade axelband som inte skär in i huden och skapar obehag. Med sin 3D cross control teknologi ger den ett ultimat stöd för din byst, trots sitt tunna och väldigt lätta material. Sportbh:n är tillverkad i ett högpresterande material som på ett effektivt sätt leder bort fukt under tiden du utför din träning.

Kroppen hålls torr under hela träningspasset med denna fantastiska sport-bh från Ultimate Fly och ger en känsla av att man är bh-lös. För den med en tung byst är denna sport bh perfekt på grund av de breda och vadderade axelbanden. En tung byst gör lätt att man får skavsår och kanske till och med smärtor om bh-banden är för smala och inte har någon vaddering. Brottarryggen ger också ett ökat stöd vilket passar utmärkt för storbystade. 


Budgetprodukten: Drop of Mindfulness Trinity sports bra

Budgetprodukten: Drop of Mindfulness Trinity sports bra

Den här budgetvarianten av sport-bh passar mindre bra för dem med lite större byst och kanske bättre för dem med liten byst. På grund av Trinity sports bra tunna axelband så ger den inte särskilt mycket stöd om det är så att man har en stor och väldigt tung byst. Därför passar den bättre lite småbystade personer. Det som är bra med den här sport-bhn är dess sömlösa material. Den lämnar inga fula eller skavande märken efter sig och man kan få en känsla av att vara utan bh när man använder denna.

Tvätta denna sport bh i maskinen på 30 grader i en tvättpåse, det kommer skona din sport-bh så att den håller längre. Inläggen i sport bhn är uttagbara, så att man själv kan välja om man vill använda dessa eller ej. Axelbanden går att justera. Den är väldigt mjuk och skön att ha på sig. Kanske kan den passa även under myskläderna hemma i tv-soffan?

Budgetprodukten: Drop of Mindfulness Trinity sports bra

Specialaren: Kari Traa Ness

Specialaren: Kari Traa Ness

Ness sport-bh har en design av sömlöst material som låter huden andas under träning. Den har ett medelstöd och även på denna modell går det bra att ta ut inläggen om det känns bättre på det viset. Material och design på denna sport-bh från Kari Traa Ness motverkar jobbigt skav och den anatomiska strukturen ger både stöd och ventilation. Sport-bhn är tillverkad i en blandning av polyester, elastan och polyamid. Att en sport bh kan andas och inte blir fuktig under tiden man tränar tycker dem flesta är viktigt, och där gör denna sport-bh verkligen jobbet. Designen av denna modell är tillverkade av just en kvinna för att hon tröttnade på fula träningskläder för kvinnor. 


Våra bubblare

Calvin Klein Underwear Bh-topp Bralette Modern Cotton

Calvin Klein Underwear Bh-topp Bralette Modern Cotton

Denna underbart sköna sport topp från märket Calvin Klein är snarare en topp än en kraftfull sport-bh. Den har ett medelstöd som fungerar allra bäst för dem med lite mindre byst. Den är tillverkad i en mjuk bomullsblandning av modal, elastan och bomull. För att denna sporttopp ska bibehålla sin form så bör den inte tvättas i tvättmaskinen. Du gör bäst i att istället tvätta den för hand. En sport-bh blir sällan särskilt smutsig i den bemärkelsen utan snarare svettig. Den har bred och skön resår nedtill på bhn där även märkets logga står skriven. 


Röhnisch Peri Sport Top

Röhnisch Peri Sport Top

För att vi ska kunna fokusera på vår träning och inte hur mycket vi svettas, så är det bra med fuktreglering i sport-bhar, och det har denna modell från Röhnisch. Tyget är funktionellt och låter huden andas under tiden som träningen pågår. Med sina tunna axelband passar den allra bäst för träning som inte är så intensiv. Den passar utmärkt att använda antingen på gymmet eller under yogan. Tvätta den i 40 grader utan vare sig torktumling eller sköljmedel. 

Röhnisch Peri Sport Top

Under Armour Women’s Armour Mid Crossback Sports Bra

Under Armour Women's Armour Mid Crossback Sports Bra

Women’s Armour Mid Crossback Sports Bra från Under Armour lämpar sig allra bäst för dem med lite mindre byst, rekommenderad storlek är mellan A-C kupa. Med sitt medelstabila stöd lämpar den här sport bhn sig bäst för aktiviteter som cykling, styrkelyftning eller boxning, alltså träning som inte är särskilt intensiv. Den har mjuka band och korsrygg för extra komfort och stöd för din byst. För att man ska kunna röra sig som vanligt utan hinder är den utrustad med mycket stretch för en optimal rörelsefrihet. Tyget i bhn transporterar effektivt bort fukt och torkar snabbt.


Shock Absorber Sport-bh Shaped Push up

Shock Absorber Sport-bh Shaped Push up

Den sista bubblaren på listan är från märket Shock Absorber. Den har en pushup-effekt för att ge ett mer stabilt stöd och knäppningen som sitter bak i ryggen är bred och har flera hyskor. Passar perfekt för dem med lite större byst. Den har en skön kvalitet som låter huden andas och håller dig torr under hela träningspasset. Kuporna är även på denna formpressade och vadderade för mer stöd och lyft av bysten. 


Sammanfattning

När man ska köpa sport-bh behöver man alltså satsa på en modell som ger det bästa stödet för just din byst. Småbystade personer klarar sig ofta undan med en sport bh utan extra stöd, medan dem med stor byst behöver extra support och kvalitet för att bysten ska stanna på plats. Breda axelband hjälper till mot skav och smärta på axlarna om bysten är tung. En sport-bh med brottarrygg ger extra stöd. Sport-bhn passar inte bara utmärkt till träningspasset eller promenaden runt kvarteret, den fungerar lika bra under en mysig tröja i soffan framför tvn. 

I vårt test blev drömprodukten Stay In Place High Support Sports Bra G och vår utvalda mellanprodukt blev Shock Absorber Ultimate Fly Bra följt av budgetprodukten Drop of Mindfulness Trinity sports bra. Vi har även valt ut en specialare i Kari Traa Ness.

Slutligen har vi även fyra bubblare: Calvin Klein Underwear Bh-topp Bralette Modern Cotton, Röhnisch Peri Sport Top, baltic green, Under Armour Women’s Armour Mid Crossback Sports Bra & Shock Absorber Sport-bh Shaped Push up.

Frågor och svar

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna som konsumenterna önskar få svar på vid inhandlande av det bästa sport-bh.

Vad är viktigt att tänka på när man köper en sport-bh?

Se till att mäta dig, så att du vet vilken storlek du har innan du köper sport-bh. En sport-bh ska sitta tajt och ge bra stöd, om den skulle vara för stor så kommer de egenskaperna inte fungera lika bra. Tänk också på vilken träning du ska utföra och hur du vill använda din sport-bh. 

Vad är en bra sport-bh?

Alla sportbehåar gör sitt jobb, mer eller mindre. Men om du har större bröst och ska utföra en högintensiv träning, då gör du rätt i att köpa en modell som ger mer stöd och håller bysten på plats ordentligt. 

Vad definierar en dålig sport-bh?

En sportbehå kostar ofta ganska mycket pengar, i alla fall om man tänker på hur mycket tyg som används. Kräver man en mer stabil sportbh för sin byst så kommer den öka på ännu lite mer i pris. 

Källor
 • https://www.yogia.se/varumarken/manduka/yogamattor-ekolite/yogamatta-4mm-ekolite-sage-fran-manduka
 • https://www.gymgrossisten.com/yoga-mat-reversible-be-free-6mm/62031.html
 • https://www.gymgrossisten.com/yoga-mat-pink-marrakech-4mm/62429.html
 • https://www.yogia.se/varumarken/39-ohmat/yogamatta-deep-in-ohmat
 • https://traningspartner.se/abilica/bamboo-yoga-matta
 • https://www.gymgrossisten.com/aubergine-swirl-yoga-mat-6mm/62892.html
 • https://www.gymgrossisten.com/abilica-yogamat-jute-eco/37330R.html
 • https://www.gymgrossisten.com/zabuton-yogamatta/NDR-815-1R.html
Tester som vi gått igenom:
 • https://www.xn--bst-i-test-q5a.se/sport-bh
 • https://www.test.se/sportbh/
 • https://www.fitnessfrank.se/traningsutrustning/sport-bh
Summering
product image
Betyg
1star1star1star1star1star
Betyg
5 based on 2 votes
Varumärke
High Support Sports Bra G
Produktnamn
Stay In Place