Tre heta tips till dig som vill ta körkortet

Idag är körkort ett måste inte bara för transport till och från det mest basala som matvarubutiken eller dina vänner, utan även för arbetsmöjligheter då många jobb kräver att man har B körkort för att du ens ska kunna ansöka om det jobbet. Är körkort inte nödvändigt för arbetet så är det endå en bra merit att ha på sitt cv.

Det finns alltså många anledningar till att skaffa körkort, men för de som tycker att det känns som ett stort hinder att ta själva körkortet skulle jag personligen rekommendera att sätta fokuset på dessa tre enkla steg för att underlätta för dig själv.

Tips nummer ETT: Kör bara kör!

Att köra bil är en vanesak och någonting alla behöver bli bekväm med när man börjar, det är inte vettigt  att gå in med inställningen att ”jag kan köra bil” då du ofta har brister på en eller flera områden innom ditt körande som du måste öva på. Det kan vara så enkla saker som bilens placering på vägen man kan behöva vänja sig vid, eller att kolla döda vinkeln innan man signalerar filbyte. Dessa saker måste man bara öva in och att övningsköra mycket är bästa sättet.

Tips nummer TVÅ: Plugga teori ofta

Kan låta som en självklarhet men idag finns så många bra möjligheter till att plugga körkortsteori vart du än är då du enkelt kan ladda ner en app och öva på vägskyltar på bussen in till skolan eller jobbet. Det finns idag ingen anledning till att skjuta upp att plugga det teoretiska till dagen innan provet och då ta en fem timmars session där du ska lära in allt inför teoretiska provet dagen därpå.

Tips nummer TRE: Ta emot hjälp

Det finns otroligt många lokala trafikskolor runt om i landet som är väldigt benägna om att just du ska lyckas med att ta körkort. Vissa kan tycka att det kostar mycket men bara några körlektioner kan göra stor skillnad, extra bra kan vara att du kör lite själv mellan körlektioner för att öva på den feedback du får av din körskolelärare ock på så sätt utvecklas ännu snabbare. Personligen har jag min lokala trafikskola i stockholm att tacka för hjälpen med mitt körkort och deras fina personal som både peppade och piskade mig till framgång.

Så ut med er nu körkortstagare och se inte erat körkort som ett hinder utan som nyckeln till frihet. Men framförallt, kör försiktigt.