Om du vill ha en snygg solbränna utan att behöva utsätta dig för de skadliga effekterna av solljus, så kan Melanotan nässpray vara ett bra alternativ. Melanotan nässpray är en syntetisk form av melanin, det ämne som ger huden sin färg. 

När Melanotan nässpray används, stimuleras produktionen av melanin som ger huden en solbränna. Det har blivit en populär solbränna alternativ de senaste åren och det finns många fördelar som att det är enkelt att använda och även kan skydda mot UV-strålning. 

I den här artikeln kommer vi att gå igenom mer hur det funkar och vad du bör tänka på.

Vad är Melanotan nässpray?

Melanotan nässpray är en syntetisk form av melanin som används för att förbättra solbrännan. Det är ett peptid som kan köpas från särskilda leverantörer, men inte är tillgängligt på recept ännu i Sverige. 

När det används, stimuleras produktionen av melanin som ger huden en solbränna. Det kan också skydda huden mot UV-strålning och minska risken för att få hudcancer. Melanotan nässpray är enkelt att använda och kräver inte att man injicerar det subkutant, som andra former av Melanotan. Istället sprutas det in i näsan, där det absorberas direkt in i blodomloppet.

Hur fungerar melanotan nässpray?

När melanotan intas så skickas en signal till melanocyterna om att producera större mängd melanin. 

Det här peptidet är också känt som mello och är ansvarig för att ge huden en solbränna. 

Det här peptidet har också visat sig skydda mot UV-strålning, vilket är anledningen till att det har blivit populärt som ett sätt att skydda huden från solens skadliga effekter. Melanotan nässpray är enkelt att använda och kräver inte att man injicerar det subkutant.

Vilket brukar uppskattas av många användare som är spruträtta eller har svårt att förvara sprutor i exempelvis kylskåpet.

Fördelarna med melanotan nässpray

Melanotan nässpray har visat sig ha många fördelar, inklusive att det kan förbättra hudens solbränna och skydda mot UV-strålning. Det har också visat sig att det kan minska risken för att få hudcancer. Dessutom är Melanotan nässpray enkelt att använda och kräver inte att man injicerar det subkutant, som andra former av Melanotan. 

Förutom att förbättra solbrännan, så har det också visat sig ha andra hälsofördelar, såsom att det kan hjälpa till att minska inflammation, skydda mot smärtor och även förbättra sexuell prestation hos män i form av förstärkt potens.