Brygg egen öl till temafesten med färdiga ölsatser 

Något som jag tycker är oerhört smidigt är färdiga ölsatser. Vad är ölsatser? Med en ölsats så slipper du allt arbete med att koka vörten som du annars måste göra när du brygger eget öl hemma. Dessutom är ölsatser perfekta för nybörjare och sparar även på tid – perfekt för oss som är lite lata av oss! 

En annan sak som jag tycker är bra är temafester. Jag verkligen älskar att fixa halloweenfester, födelsedagspartyn och att hålla i middagar för mina nära och kära på högtider. Och vet ni vad jag upptäckte för ett tag sen? Att det finns ölsatser för hembryggning med olika teman! Det är bokstavligen de två bästa sakerna jag vet i livet som nu har blivit till ett – jag är helt till mig. 

Vilka färdiga ölsatser med tema finns det då? Det finns 3 stycken som jag har spanat in, vilka är: 

  1. Bulldog Brews Easter Brew Chocolate Stout. Detta är en solid stout med tunga smaker och en hint av choklad. Och vad äter man mycket av på påsken? Choklad! När väl påsken kommer igen så ska denna ölsats bryggas hemma och bjudas på till påskmiddagen. 
  2. Bulldog Brews Bad Cat Imperial Red. Detta är en imperial red, som har en fyllig och kraftfull frukt- och citrus humlearom. Dessutom är det även den första imperial red som går att brygga med enbart en ölsats! Och vilket tema tänker jag här? Crazy Cat Lady? Nej, inte riktigt. Men när brukar man ha särskilt fokus på svarta katter? Halloween, så klart! Så denna kommer ställas fram på bordet på nästa halloweenfest. 
  3. Bulldog Brews Yule Brew. Jag tror inte den här behöver någon ingående förklaring: självklart är det här ett julöl. Detta ska vara en öl som är fyllig och mörk, och vara smaksatt med kanel och ingefära. Nu hoppas man på att julen kommer tidigt i år! Kanske en perfekt julklapp för någon? 

Det som är bra med dessa från märket Bulldog Brews är att allt man behöver kommer med i förpackningen också – perfekt! Längtar redan till nästa tillställning.