Nu så här i sommartid så är det väldigt skönt att ha möjlighet till att svalka kroppen. Speciellt för dig som är aktiv och rör på dig i din trädgård. Du kanske påtar i rabatten eller klipper gräset en varm sommardag.

Den här artikeln är skriven i samarbete med Magnus Lundin, servicechef på Mälardalen VVS i Örebro. Vi vill rikta ett stort tack för deras hjälp med att författa denna artikel. Om du bor i närheten av Örebro, Kumla eller Hallsberg, så kan vi varmt rekommendera Magnus och hans kollegor i fall du behöver anlita rörmokare.

Olika typer av utomhusdusch

Det finns fler olika typer av utomhusduschar att välja mellan som enkelt kan utökas med tillbehör. Du kan till exempel välja en soluppvärmd dusch om du inte har möjlighet att dra ut el eller varmvatten. Om du nöjer dig bara med kallvatten så finns det duschar som är framtagna för att kopplas direkt mot en vanlig trädgårdsslang.  Det finns även den mer mobila duschen, så kallad campingdusch, bestående av en större plastblåsa som du enkelt fyller med vatten innan användning. För dig som vill vara säker på att det alltid finns varmvatten finns det även en variant av duschar med inbyggd elpatron för uppvärmning av varmvatten.

Välj rätt utomhusdusch

Innan du bestämmer dig för vilken dusch du vill ha i din trädgård rekommenderar Magnus att man går igenom sina förutsättningar:

  • Har du möjlighet att dra fram vatten?
  • Är det viktigt för dig att vattnet är varmt?
  • Hur ska du hantera det använda vattnet?

Vinterförvaring

Vi vill avsluta med ett sista tips, glöm inte att tömma trädgårdsduschen när sommaren tar slut. Helst ska duschen även plockas bort och förvaras på ett varmt ställe efter att den har torkats ur. Genom att följa det enkla rådet ökar du livslängden med flera år – smart, eller hur?

Hoppas att du gillade att läsa artikeln lika mycket som vi gillade att skriva den. Finns det något speciellt du skulle vilja att vi skrev om nästa gång? Kontakta oss i så fall gärna.