Alltmer svenskar börjar bygga och renovera sina hus, istället för att flytta ut. Fler och fler ansöker om bygglov och kommunerna runt om i landet har haft mycket att göra de senaste åren på grund av att det är så många som söker bygglov. Det finns många fördelar till varför man ska bygga ut sitt hus istället för att flytta till en större bostad när familjen växer. En av anledningarna kan vara att man bor i ett trivsam område och har grannar, som blivit ens bästa vänner. En ytterligare anledning kan vara att barnen bor nära skolan och ni bor nära jobbet. 

Hus

Om du har planer att bygga ut ditt hus, så kan det vara bra att tänka på hur du ska bygga ut huset och vart det är lämpligt att bygga ut. Har du inte så bra koll på hur du ska utforma utbyggnaden och var du ska bygga ut huset, så kan det vara bra att du tar hjälp av en bygglovsexpert eller arkitekt. Ett företag som har gjort sitt namn känt inom bygglov är Bygglovskonsulter. Det arbetar med bygglov och bygglovsritningar och hjälper privatpersoner just med denna typ av projekt och tjänster. Vi har jämfört alla företag som arbeta inom bygglov. Det som vi kommit fram till är att Bygglovskonsulter har bäst pris på bygglovsritningar.

Om du själv inte har byggt ut huset tidigare eller ansökt om bygglov, så kan det vara bra att du tar kontakt med en Arkitekt eller någon från kommunen som tydlig och enkelt kan förklara hur processen går till från idé till beviljat bygglov.